راهنمای خرید پرینتر

چرا پرینترها زود خراب می شوند؟

دلایل خرابی پرینتر

مطمئنا شما این تجربه رو داشته اید که پس از خرید چاپگر هنوز چند ماه یا یک سال نگذشته که زود چاپگر خراب می شود و هر ماه باید آن را تعمیر کرد. هزینه تعمیرات داد. تا جایی که اینقدر خراب می شود و شما هم خسته می شود دیر یا زود  متوجه می شوید که دیگر ارزشی ندارد برای تعمیر آن هزینه کنید. اینجاست که پیش خود می گویید ای کاش از قبل راهنمای خرید چاپگر را مطالعه کرده بودم ای کاش از افراد متخصص در این زمینه کمک می گرفتم.. و صدها ای کاش دیگر….

در این پست پی سی پرینتر اختصاصا به بررسی دلایل خراب شدن چاپگر ها می پردازد. تا هم راهنمای برای خرید پرینتر شما باشد . و هم از خرابی بیشتر چاپگر جلوگیری کنید و هم بتوانید یک پرینتر خوب خرید کنید.

1.اولین دلیل برای خرابی پرینترها : ممکن است شما پرینتر خوبی خرید نکرده باشید.

خرید بد امکان خرابی آن 80 درصد هست. حتی اگر به درستی استفاده نکرده باشید. در بازار چاپگرهایی وجود دارد که ارزش خرید ندارند. مثلا پرینتر رنگی جوهرافشان سه کاره canon یا hp که کارتریج های کوچکی دارند که ممکن است بعد از یک بار شارژ کارتریج خراب شود و قیمت کارتریج های آنها بالای 120 هزار تومانی هست. چنین پرینترهای به هیچ وجه ارزش خرید ندارند قبل از خرید پرینتر حتما مشاور بگیرید. نیاز خود را بشناسید. ببینید که در ماه چه تعدادپرینت دارید چه کارهایی می خواهید با آن انجام دهید.

canon-printer-pixma-mp237

پرینتر بالا را مشاهده کنید بعضی پرینرهای رنگی کارتریج آنها به این شکل هست. این کارتریج یکبار که شارژ کنید. تا 50 برگ می توان پرینتر کرد. پس از اتمام شارژ دو یا سه بار که آنها را شارژ کنید خراب می شوند. در نتیجه این کارتریج ها را باید با 30 برابر قیمت جهانی یعنی 150 تومان خریداری کنید. و زود هم خراب می شوند در نتیجه ارزش خریدن و استفاده ندارند..

پس اگر پرینتر رنگی می خواهید حتی برای چاپ تعداد پایین از محصولات اپسون خریداری کنید.

2. استفاده نادرست و عدم شناخت از پرینتر:

شما وقتی یک پرینتر خرید می کنید باید توان چاپ روزانه و ماهانه آن اطلاع داشته باشید. یا اینکه بدانید در ماه یا در روز چه تعداد چاپ دارید. بر اساس نیاز خود پرینتر خرید کنید. نه بر مبنای مقدار پولی که دارید. یا قیمت ارزان را ملاک قرار دهید. بعضی افراد بدون اینکه دانشی در این زمینه داشته باشند اینترنتی یک پرینتر خرید می کنند. نه از مشخصات آن اطلاع درستی دارند نه می دانند که توان چاپ ماهانه آن با نیاز آنها تناسب دارد یا نه… فقط همین که می گویند پرینتر 4 کاره هست پیش خود فکر می کنند. پس دیگه عالیه..یا بخاطر 100 تومان قیمت ارزان تر پرینتر ضعیف خرید می کنند. در نتیجه بخاطر فشار کار زیاد بر روی آن بعد از چند ماه به کلی خراب می شود در نتیجه مجبورند دوباره پرینتر خرید کنند… اینجاست که شما بدون دانش و راهنمای خرید پرینتر باید دوباره هزینه کنید.

قیمت ارزان و چندکاره بودن را فقط ملاک قرار ندهید. نیاز خود را حتما بشناسید.

نه خیر, پرینترهای چندکاره توان چاپ آن چنانی ندارند. بخاطر چندکاره بودن ضعیف تر هستن تا پرینترهای تک کاره..

برای مثال شما یک پرینتر 4 کاره hp 127 خرید می کنید. چاپگر اچ پی 127 4 کاره بود و قیمت مناسبی هم دارد. اما نباید ملاک شما فقط این باشد. این پرینتر میانگین روزانه 300 برگ و ماهیانه 8 هزار برگ توان چاپ دارد .استفاده بیشتر از این ممنوع هست. اگر شما بیایید روزانه 500 یا بالای 600 برگ و در ماه بالای 10 هزار برگ با آن پرینت کنید. بدون شک این پرینتر خراب می شود قطعات سخت افزاری آن جوابگوی این همه چاپ نیست. مثل اینکه شما بیاید از یک ماشین دو برابر ظرفیت آن بار بکشید خوب آیا ماشین خراب نمی شود؟؟

بعد اینکه هر 1500 برگ که پرینت یا کپی زده اید باید کارتریج آن را دوباره شارژ کنید.

که شارژ نادرست کارتریج هم باعث مشکلات و زمینه سازی خرابی پرینتر می شود! در موارد بعدی به طور اختصاصی به آن خواهیم پرداخت.

پس شما باید از همان اول درست انتخاب می کردید یک پرینتر قویتر انتخاب کنید برای چاپ روزانه بالای 600 برگ و ماهانه بالای 10 هزار برگ..

برای چندمین بار می گوییم بر حسب نیاز روزانه و ماهانه خود پرینتر انتخاب کنید. بررسی کنید که در روز چه تعدادی چاپ دارید؟ اگر تعداد چاپ روزانه بالای 1000 برگ دارید پیشنهاد میکنم یک دستگاه کپی توشیبا یا شارپ خریداری کنید. زیرا هم مصرف آن نسبت به پرینتر بسیار و بسیار پایینتر هست و هم توان چاپ بسیار بالایی دارد. قیمت آنها هم بالای سه میلیون هست. اما برای چندین سال کار می کنند. و هزینه آنها بسیار پایین هست.مثلا کارتریج اصلی پرینتر حدود 250 هزار تومان.. کارتریج اصلی دستگاه کپی حدود 200 تومان هست.

مثال دیگر: شما یکبار کارتریج دستگاه کپی توشیبا را شارژ می کنید. با 50 هزار تومان هزینه.. با این کارتریج تا 50 هزار برگ می توان چاپ کرد.

اما اگر بخواهید که همین تعداد چاپ را با یک پرینتر 4 کاره hp یا canon چاپ کنید . باید  حدود 30 بار کارتریج را شارژ کنید. هر بار شارژ کارتریج هزنیه آن 20 هزار تومان هست. و حتی چندین کارتریج باید عوض کنید. و در نتیجه باید چندین بار قطعات پرینتر را تعویض و تعمیر کنید. ممکن است پرینتر شما بعد از چاپ این همه کاغذ دیگر توان وکارایی درستی نداشته باشد. اینجاست که تفاوت پرینتر با دستگاه کپی (چندکاره ) شارپ یا توشیبا را متوجه می شوید.

3. شارژ کارتریج – باز و بسته کردن صحیح آن:

یکی از موارد مهمی که باعث خرابی چاپگر می شود کارتریج آن می باشد. اگر برای شارژ کارتریج آن را به طور صحیح باز و بسته نکنید و کارتریج بد بسته شود. باعث خرابی پرینتر می شود. چرا؟

تمامی چرخ دهنده و قسمت های دیگر پرینتر کار چرخاندن کارتریج را برای ریختن پودر بر روی درام بر عهده دارند. تا پودر از طریق پیوندهای یونی با استفاده از درام بر روی کاغذ تبدیل به نوشته و توسط هیتر خشک شود.

وقتی کارتریج اصلی نباشد یا پس از شارژ کردن به درستی بسته نشده باشد. باعث فشار به چرخ دنده ها و در نتیجه فشار به کل پرینتر می شود. اینجاست که خرابی پرینتر شروع می شود. پس اگر می خواهید پرینتر شما به کلی برای همیشه خراب نشود. از کارتریج اصلی استفاده کنید. و اصول صحیح شارژ کارتریج را رعایت کنید.

4. تعمیر پرینتر

یکبار که پرینتر خراب می شود. یا قطعه ای از آن تعویض شود. شک نکید که دوباره خراب می شود. یا سایر قطعات آن خراب می شود.

چرا؟

دلایل زیادی دارد. مممکن است تعمیرکار پرینتر شما بد تعمیر کرده باشد.

بعضی تعمیرکاران بدون آنکه پرینتر شما را تعمییر کنند سایر قطعات آن را نیز خراب می کنند. صدها مثل پرینتر اچ پی- کنون – ساسونگ – اپسون و .. در بازار هست . تعمیر این همه مدل پرینتر کار هر کسی نیست.

به خصوص در شهرستان مشاهده می کنیم که فلان تعمیر کار همه مدل پرینتر را تعمیر می کند. در حقیقت ایشان تعمیر کار نیست بلکه خرابکار هستند و همه مدل پرینتر را باز و بسته و در نتیجه خراب می کنند. پس مواظب باشید.

یا مثلا قطعه ای از آن را تعویض یا تعمیر کنند. اما سایر قطعات را خراب کنند. در حین بستن پرینتر آن را بد ببندند.

کار تعمیر پرینتر خود را به کسی بسپارید که واقعا تخصص داشته باشد. نه کسی که همه مدل پرینتر را تعمیر کند.

یک چاپگر کار تعمیراتی آن چنانی ندارد. کار جوشکاری و لحیم کاری ندارد. مگر برای تعمیر بُرد آن.. فقط قطعات عوض می شود. چیز خاصی ندارد. اگر به درستی عیب یابی شود به راحتی می توان با تعویض قطعه مشکل آن را بر طرف کرد.

اما متاسفانه بعضی تعمیر کاران عزیز به جای اینکه تعمیر کنند بیشر پرینتر را خراب می کنند. بدون آنکه شما هم متوجه شوید. پرینتر یک هفته پس از تعمیر برای شما کار می  کند. بعد از چند روز دوباره خراب می شود.

خرابی پشت سر هم .. تا اینکه مجبور می شود آن را دور بیندازید. و پرینتر دیگری خرید کنید.

5. قطعات غیر اصلی و تقلبی:

قطعات تقلبی مثل کارتریج , درام , فوم, هیتر, فیلم فیوزینگ و.. اینها پس از هر چندهزار پرینت به علت مصرف بالا یا به علت خرابی باید تعویض شوند. وقتی شما به جای قطعات اصلی پرینتر از قطعات تقلبی با قیمت ارزان استفاده می کنید باید منتظر خرابی سایر قطعات چاپگر باشید.

یک کارتریج بدل و غیر اصلی نهایتا سه بار قابل شارژ هست. در صورتی که کارتریج اصلی بیش از 20 بار قابل شارژ هست. و اینکه کارتریج غیر اصلی به خاطر جنس ضعیف متناسب نبودن با سایر قعطات پرینتر فشار زیادی به دستگاه و چرخ دنده های پرینتر  می آورد در نتیجه پرینتر شما به کلی خراب می شود.

همیشه سعی کنید قطعات اصلی تهیه کنید. هر چند قیمت آنها چند برابر باشد.اما چند برابر هم برای شما کار می دهد و دیگر اینکه چاپگر شما آسیب نمی بیند.

حتی زمانی که می خواهیدپرینتر را تعمییر کنید از تعمیر کار بخواهید که قطعات اصلی روی آن بگذارد. و مطمئن شوید که قطعات به کار رفته اصلی هستند.

در بازار فروشندگان مختلفی هست. بعضی از فروشندگان یک پرینتر را 20 تومان یا 50 هزار تومان ارزانتر از دیگر می فروشند. اما این فروشندگان متخلف کارتریج اصلی پرینتر را خارج می کنند و یک کارتریج بدل جای آن می گذارند. بدون آنکه شما متوجه شوید.همین کارتریج اصلی و غیر اصلی حدود 150 تومان اختلاف قیمت دارند. پس فرید 20 تومان قیمت ارزانتر را نخورید. سعی کنید از جایی خرید کنید که گارانتی داشته باشد.

شناخت کارتریج اصلی و غیر اصلی هم نیاز به تخصص دارد کار شما نیست. از افراد متخصص در زمینه تعمیر پرینتر و .. کمک بگیرید.

سعی کنید از جاهای مطمئن مثل شرکت نیک روزان چاپگر خریداری کنید.

6. شرایط نگهداری از چاپگر

شرایط نگهداری پرینتر در خرابی آن نقش مهمی دارد. اگر پرینتر در شرایط آب و هوایی بد نگهداری شود زود خراب می شود. رطوبت و گرما نقش بسیار مهمی در خرابی آن دارند. هنگام کار با پرینتر آن را در دمای خنگ نگهداری کنید. جایی باشد که گرد و خاک به آن نرسد. سرمای بیش از  حد هم باعث خشک شدن گریس و روغن موجود بر روی چرخ دنده ها می شود. اگر خاک هم به آنها برسد که بدتر می شود. در نتیجه چرخ دنده ها به سختی کار می کنند که باعث خرابی پرینتر می شوند.

7. سرویس نکردن چاپگر:

کسانی که به سرویس کردن چاپگر اهمیت نمی دهند دیر یا زود باید منتظر خرابی بیشتر آن باشند. بعضی چاپگر خودشان اتوماتیک علامت درخواست نیاز به سرویس کاری بر روی صفحه LED آنها ظاهر می شود. سعی کنید هر چندماه یکبار پرینتر خود را سرویس و چرخ دنده های آن را تمییر و گریس کاری کنید تا روان کار کنند. گرد خاک آن را پاک کنید. اگر چرخ دنده ای سایده شده آن را تعویض کنید.

اما باز هم می گوییم که سرویس و تعمیر دستگاه کپی و پرینتر خود را به افراد و نمایندگی های رسمی مربوطه واگذاری کنید.

این نکته را در نظر داشته باشید. هزینه پستی  ارسال و دریافت پرینتر مثلا به تهران حدود 40 تومان می شود. اما دیگر مطئن هستید که پرینتر شما به درستی سرویس و قطعات مورد نیاز اصلی بر روی آن کار گذاشته می شود. اما اگر همین پرینتر را به یک تعمیر کار مبتدی و غیر متخصص در شهرستان خود یا محله خود بسپارید ممکن است بیش از 200 تومان به پرینتر شما ضرر وارد کند. حتی ممکن است پرینتر شما رابه کلی خراب کنید بدون آنکه شما دلیل اصلی آن را متوجه بشوید.

این مقاله و مطلب آموزش توسط مدیریت سایت پی سی پرینتر و متخصصین تعمیر پرینتر و دستگاه کپی شرکت نیک روزان تهیه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *